4 e

Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταπραϋντικό από το να έχεις πολύ πράσινο γύρω σου. Αλλά δεν έχουμε όλοι την τύχη να ζούμε κοντά σε χωράφια και δάση, γι’ αυτό θέλουμε να φέρουμε λίγη από την υπέροχη ύπαιθρο πιο κοντά μας.

Για παράδειγμα, μπορεί να σας αρέσει η κηπουρική και να έχετε ένα σπίτι γεμάτο φυτά, αλλά δεν έχετε αρκετό χρόνο για να τα φροντίσετε. Ή, ίσως ζείτε σε ένα πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα που καθιστά σχεδόν αδύνατη την καλλιέργεια φυτών υψηλής συντήρησης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν περισσότερα φυτά από όσα νομίζετε που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να ανθίσουν.

Θα εξετάσουμε τα κορυφαία φυτά του σπιτιού και του κήπου που δεν χρειάζεται να ποτίζονται τακτικά για να ευδοκιμήσουν. Ας το παραδεχτούμε, όσο λιγότερη δουλειά έχουμε να κάνουμε στους κήπους μας, τόσο καλύτερα μερικές φορές σωστά;

Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα φυτά που είναι χαρούμενα για την ξηρασία να προσέχετε όταν πηγαίνετε στο τοπικό σας κέντρο κήπου ή όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο.

Φυτά εξωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολύ νερό

Αγαύη

Η αγαύη είναι ένα πολύ κυρίαρχο φυτό που πρέπει να έχετε στον κήπο σας. Μεγαλώνουν και προς τα έξω και μοιάζουν λίγο με την κορυφή ενός ανανά. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν αγαύη στους κήπους τους για να προσθέσουν όγκο σε ένα άδειο κομμάτι γης.

Το άκρο των φύλλων τους έρχεται σε αιχμηρό σημείο για να τρομάξει τα διψασμένα αρπακτικά και οι ρίζες τους είναι ενσωματωμένες βαθιά μέσα στο έδαφος αναζητώντας υπόγεια αποθέματα νερού.

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι ίσως τα πρώτα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία που σκεφτήκατε να αγοράσετε, σωστά; Όπως όλοι γνωρίζουμε, το φυτό κάκτου δεν είναι σε καμία περίπτωση φυτό υψηλής συντήρησης και τις περισσότερες φορές βρίσκεται στα πιο απομακρυσμένα μέρη της ερήμου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι κάκτων για να διαλέξετε, μερικοί από τους οποίους μεγαλώνουν ακόμη και υπέροχα φωτεινά λουλούδια.

Έγκυος κρεμμύδι

Το έγκυο κρεμμύδι είναι σίγουρα μια αρχή συζήτησης. Είναι μέρος της οικογένειας των φυτών των σπαραγγιών και είναι πολύ γνωστό για όλα τα μικρά μωρά που δείχνουν κρεμμύδι που παράγει. Τα βολβάκια μοιάζουν πολύ με κρεμμύδια, αλλά δεν θα συνιστούσαμε να τα προσθέσετε στη μαγειρική σας.

Στα έγκυα κρεμμύδια αρέσει να τοποθετούνται κοντά σε παράθυρο. Θα ξέρετε εάν το έγκυο κρεμμύδι σας είναι ευχαριστημένο με τις τεχνικές φροντίδας σας, εάν μεγαλώσει ψηλά, μακριά φύλλα.

Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολύ νερό

Φυτό φιδιού

Εδώ έχετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου που είναι σχεδόν αδύνατο να σκοτωθεί κατά λάθος. Το φυτό φιδιού έχει μακριά, αιχμηρά φύλλα που μοιάζουν με ολισθηρό φίδι. Τα φυτά φιδιού δεν πειράζουν να διψάσουν λίγο, ούτε χρειάζονται πολύ φως. Ιδανικό για όποιον πάει μακριά για μεγάλα Σαββατοκύριακα ή συχνά ταξίδια εργασίας

Δράκαινα

Η Dracaena βρίσκεται στη μεγαλύτερη πλευρά της κλίμακας των φυτών εσωτερικού χώρου, ιδανική για μια γυμνή γωνιά του σπιτιού. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας «παραμελημένο φυτό» τότε αυτό είναι το ιδανικό φυτό για εσάς. Κατάγεται από τη Μαδαγασκάρη και θα ζήσει για άλλη μια μέρα ακόμα και όταν είναι πολύ υποβρύχιο.

ΣΟΦΌΣ

Τώρα αυτό είναι ένα φυτό που αξίζει να αποκτήσετε. Το φασκόμηλο είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να καλλιεργηθεί στο σπίτι σας ή έξω σε ένα μπαλκόνι. Δεν μπορεί να αντέξει την υπερβολική ζέστη, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχει αρκετή σκιά στον κήπο εάν βρίσκεστε σε μια πολύ ζεστή περιοχή.

Όχι μόνο μυρίζει θεϊκά και είναι αρκετά χρήσιμο στην κουζίνα, αλλά μας αρέσει και το πόσο λίγο νερό χρειάζεται. Το υπερβολικό πότισμα του φασκόμηλου θα το σκοτώσει, γι’ αυτό κάντε το μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μπιγκόνια

Η Begonia είναι πραγματικά βασικό φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλα, προεξέχοντα φύλλα που είναι πολύ δυσανάλογα με τους μίσχους τους. Μπορείτε να βρείτε φυτά μπιγκόνια με ανοιχτό πράσινο, σκούρο πράσινο ή μπορντό φύλλα και έχουν σχεδόν πάντα ενδιαφέροντα λευκά στίγματα πάνω τους.

παχύφυτα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παχύφυτα έχουν γίνει πραγματική τάση όταν αναζητάτε κομψά και ενδιαφέροντα φυτά για το σπίτι σας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν δεν μοιάζουν με αληθινά φυτά όπως όλα.

Η φροντίδα τους είναι πραγματικά εύκολη και δεν σας παίρνει πολύ χρόνο. Θα χρειαστεί να ποτίζονται μόνο μία φορά την εβδομάδα εφόσον το χώμα τους είναι στεγνό. Εάν το χώμα τους είναι ακόμα υγρό, περιμένετε λίγο ακόμα για να αποφύγετε να πλημμυρίσετε τις ρίζες τους.

Λουλούδια που δεν χρειάζονται πολύ νερό

Λαντάνα

Η Lantana ανθίζει μερικά από τα πιο όμορφα και αρωματικά λουλούδια και είναι μια δημοφιλής επιλογή σε ξηρές περιοχές του κόσμου. Τα λουλούδια είτε ανθίζουν με μείγμα μοβ και κίτρινου, είτε καμένο πορτοκαλί/κόκκινο και κίτρινο.

Έχετε σχεδόν ελεύθερο δικαίωμα για το πώς και πού καλλιεργείτε αυτό το φυτό, καθώς μεγαλώνουν ευχάριστα σε γλάστρες και σε οποιονδήποτε τύπο εδάφους. Εάν κρατήσετε το Lantana στον κήπο, θα προσελκύσουν κολίβρια και μέλισσες στον κήπο σας.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα ανθισμένο βότανο που φημίζεται για το ηρεμιστικό άρωμά της. Μπορείτε να βάλετε λεβάντα σε γλάστρα και να την βάλετε σε εσωτερικό χώρο, ωστόσο, θα είναι πιο χαρούμενη σε ένα μπαλκόνι ή θα τη φυτέψετε απευθείας στο έδαφος του κήπου σας.

Η λεβάντα τσεκάρει όλα τα κουτιά, μπορεί να εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα θερμότητας και πολύ ηλιακό φως, καθώς και να μην χρειάζεται καθόλου νερό. Αν βάζετε τη λεβάντα σας, φροντίστε να είναι σε κατσαρόλα που να στραγγίζει καλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αρωματικό φυτό είναι επιρρεπές να ταλαιπωρηθεί εάν οι ρίζες του βρίσκονται σε μια λίμνη νερού για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Globe Thistle

Το Globe Thistle είναι πραγματικά ένα καλοκαιρινό φυτό που θα χαρείτε να προσθέσετε στον κήπο σας για μια ενδιαφέρουσα, πολύχρωμη και αγκαθωτή αντίθεση με τα υπόλοιπα απαλά λουλούδια και φυτά σας. Πριν φυτέψετε το γαϊδουράγκαθο στον κήπο σας, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εδραιωμένο.

Έχετε δοκιμάσει να καλλιεργήσετε κάποιο από αυτά τα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό; Ή υπάρχουν κάποια αγαπημένα σας που δεν έχουμε καταγράψει;

Check Also

Chief Gardener Jobs in Ras Al Khaimah | Hilton Careers

Chief Gardener Jobs in Ras Al Khaimah | Hilton Careers 1- Chief GardenerJob: Full TimeLocation: …