4 e

Φράχτη κρεβατιού κήπου

Ένας φράκτης κρεβατιού κήπου είναι μια εύκολη κατασκευή που διευκολύνει τη φύτευση και προστατεύει τα φυτά από παράσιτα όπως τα κουνέλια και τα μεγάλα έντομα. Οι φράχτες κήπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρτέρια με λουλούδια, βότανα ή φρούτα και λαχανικά.

Ένας καλοσχεδιασμένος υπερυψωμένος φράχτης κρεβατιού κήπου βοηθά τους κηπουρούς να φυτεύουν πιο αποτελεσματικά παρέχοντας ειδικό χώρο για κηπουρική, οργανώνοντας οπτικά τον χώρο του κήπου και ανυψώνοντας τα κρεβάτια, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβετε στο έδαφος για να φροντίσετε τα φυτά.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου βοηθούν επίσης τα εδάφη να στραγγίζουν καλύτερα και να διατηρούν τα φυτά ζεστά νωρίς την άνοιξη πριν ζεσταθεί η γη.

Υλικά & εργαλεία περίφραξης κρεβατιού κήπου

Υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή φράχτη κρεβατιού κήπου:

  • (2) Επεξεργασμένες ξύλινες σανίδες 2 επί 6 ιντσών, μήκους 8 ποδιών (κέδρος ή πεύκο), κομμένες στη μέση
  • (24) #8 ξυλοβίδες
  • (8) #6 ξυλοβίδες
  • (4) Κοντά κομμάτια ξύλου 2 επί 4 ιντσών
  • (8) Ξύλινοι πάσσαλοι 1 επί 2 ίντσες, μήκους 3 ποδιών
  • Μεταλλικό ρολό περίφραξης

Εργαλεία που χρειάζονται για την κατασκευή φράχτη κρεβατιού κήπου:

  • Ηλεκτρικό τρυπάνι
  • Χειρόπριο ή παζλ
  • Μεζούρα
  • Σειρά
  • Συρραπτικό πιστόλι και συνδετήρες
  • Κομμάτια από χαρτόνι
  • Σφυρί ή σφυρί

Πώς να φτιάξετε έναν υπερυψωμένο φράχτη για κρεβάτι κήπου

Η κατασκευή ενός υπερυψωμένου φράχτη για κρεβάτι κήπου απαιτεί μόνο βασικές κατασκευαστικές δεξιότητες. Ο φράχτης του κρεβατιού κήπου που περιγράφεται εδώ μπορεί να μετακινηθεί μακριά από (και να επιστρέψει) στον κήπο όποτε είναι απαραίτητο.

Ο φράχτης του κρεβατιού στον κήπο θα έχει πλάτος 4 πόδια, μήκος 4 πόδια και βάθος 6 ίντσες. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σανίδες διαφορετικού μήκους για την αλλαγή των διαστάσεων του κρεβατιού.

Ένα κρεβάτι κήπου 4 επί 4 ποδιών λειτουργεί καλά για βότανα και λουλούδια. Ωστόσο, εάν το κρεβάτι του κήπου θα χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια λαχανικών με βαθιές ρίζες, όπως τα καρότα, το πλάτος των σανίδων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ίντσες πλάτος, έτσι ώστε ο φράχτης να τρέχει αρκετά βαθιά κάτω από το έδαφος.

1. Προετοιμασία

Πριν συναρμολογήσετε τον φράχτη του κρεβατιού κήπου, συγκεντρώστε τα υλικά από τη λίστα και κάντε ένα σχέδιο. Ελέγξτε τον διαθέσιμο χώρο στον κήπο και χρησιμοποιήστε τη μεζούρα για να μετρήσετε το ακριβές πλάτος και το μήκος του φράχτη του κρεβατιού κήπου.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε κορδόνι για να σημειώσετε το χώρο όπου θα βρίσκεται το κρεβάτι. Εάν ο σημειωμένος χώρος είναι καλυμμένος με γρασίδι, κόψτε το γρασίδι και αφαιρέστε τυχόν μεγάλα ζιζάνια.

Χαλαρώστε το έδαφος στον σημειωμένο χώρο και ελέγξτε ότι είναι αρκετά λείο για φύτευση. Αφαιρέστε τυχόν μεγάλους βράχους που μπορεί να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη των φυτών.

2. Κοπή των σανίδων

Αποφασίστε τις διαστάσεις του κρεβατιού στον κήπο σας. Οι οδηγίες που αναφέρονται εδώ δημιουργούν έναν τετράγωνο φράχτη για κρεβάτι κήπου πλάτους 4 ποδιών, μήκους 4 ποδιών και ύψους 6 ιντσών (ή βάθους). Για να αλλάξετε τις διαστάσεις, κόψτε τις σανίδες ανάλογα.

Για να φτιάξετε έναν φράχτη για κρεβάτι κήπου 4×4, χρησιμοποιήστε το χειροπρίονο ή το παζλ για να κόψετε τις δύο σανίδες μήκους 8 ποδιών στη μέση για να φτιάξετε τέσσερις σανίδες μήκους 4 ποδιών. (Για να φτιάξετε ένα μακρύτερο κρεβάτι που είναι 4 πόδια επί 8 πόδια, χρησιμοποιήστε τρεις σανίδες και κόψτε μόνο τη μία από αυτές στη μέση.)

Χρησιμοποιήστε το τρυπάνι για να ανοίξετε δύο πιλοτικές τρύπες στη μία άκρη κάθε τεμαχίου ξύλου, ομοιόμορφα τοποθετημένες στην κορυφή και στο κάτω μέρος της σανίδας. Οι τρύπες θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση των σανίδων μεταξύ τους με μακριές βίδες #8.

3. Συναρμολόγηση του κρεβατιού στον κήπο

Μετακινήστε τις σανίδες πιο κοντά στον χώρο που έχει σημαδευτεί για το κρεβάτι του κήπου. Χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι για να βιδώσετε τις σανίδες μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο, ανάλογα με τις διαστάσεις που έχετε επιλέξει.

Χρησιμοποιήστε δύο βίδες #8 στην εξωτερική πλευρά κάθε γωνίας: μία βίδα στο πάνω μέρος της σανίδας και μία στο κάτω μέρος της σανίδας, μέσα από τις οπές του πιλότου.

Βεβαιωθείτε ότι οι σανίδες είναι βιδωμένες μεταξύ τους και δεν υπάρχει κενό μεταξύ τους.

Πάρτε τέσσερα μικρά κομμάτια ξύλου 2 επί 4 ιντσών και τοποθετήστε τα στις τέσσερις γωνίες του φράχτη του κρεβατιού του κήπου.

Χρησιμοποιήστε βίδες #6 για να στερεώσετε τα κομμάτια ξύλου 2×4 στις δύο εσωτερικές όψεις των γωνιών του φράχτη. Αυτά τα κομμάτια ξύλου ενισχύουν τον φράχτη του κρεβατιού του κήπου και δημιουργούν σταθερότητα.

4. Κατασκευή φράχτη

Τοποθετήστε προσεκτικά τις τέσσερις ενωμένες σανίδες πάνω από τον σημειωμένο χώρο. Τοποθετήστε τους ξύλινους πασσάλους στις εσωτερικές γωνίες του πλαισίου του φράχτη του κρεβατιού κήπου και χτυπήστε τους περίπου 4 ίντσες βαθιά στο έδαφος.

Βιδώστε τους πασσάλους στο ξύλινο σκελετό χρησιμοποιώντας δύο μακριές βίδες για κάθε πάσσαλο, τη μία στο πάνω μέρος και την άλλη στο κάτω μέρος της σανίδας.

5. Γέμισμα του κρεβατιού

Τοποθετήστε κομμάτια από χαρτόνι για να καλύψετε πλήρως τον χώρο μέσα στο κρεβάτι του κήπου. Το χαρτόνι θα αποτρέψει τυχόν αφαιρεμένα ζιζάνια από το να ξαναφυτρωθούν.

Με τον καιρό, το χαρτόνι θα αποσυντεθεί στο έδαφος, επιτρέποντας στα φυτά να συνεχίσουν να αναπτύσσονται βαθύτερα στο έδαφος.

Γεμίστε το κρεβάτι του κήπου με εμπλουτισμένο μίγμα χώματος μέχρι την κορυφή του πλαισίου. Το κρεβάτι του κήπου είναι τώρα έτοιμο για φύτευση. Φυτέψτε πριν την εγκατάσταση του μεταλλικού φράχτη.

6. Ασφάλιση του μεταλλικού φράχτη

Μόλις ολοκληρωθεί η φύτευση, μετρήστε την περίμετρο του κρεβατιού του κήπου για μεταλλική περίφραξη. Για το τετράγωνο κρεβάτι 4 επί 4 ποδιών, χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο από 16 πόδια μεταλλική περίφραξη. Χρησιμοποιήστε ένα συρραπτικό για να στερεώσετε τη μεταλλική περίφραξη στους ξύλινους πασσάλους μέσα στο κρεβάτι.

Συμβουλές και φροντίδα για φράχτη υπερυψωμένου κρεβατιού

Ένας φράχτης κρεβατιού κήπου βοηθά τους κηπουρούς να φροντίζουν τα φυτά τους πιο αποτελεσματικά. Η σωστή συντήρηση ενός φράχτη κρεβατιού κήπου διασφαλίζει ότι λειτουργεί για την προστασία των φυτών.

Μέγεθος του κρεβατιού στον κήπο

Αποφύγετε να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου που είναι πολύ φαρδύ. Το κρεβάτι δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 4 πόδια. Ένα ευρύτερο κρεβάτι θα περιορίσει την πρόσβαση του κηπουρού στα φυτά ή ακόμη και θα χρειαστεί να πατήσει στο χώμα για να τα φτάσει.

Το πάτημα στο χώμα μέσα στο κρεβάτι του κήπου θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τα φυτά και να καταστρέψει την ακεραιότητα του κρεβατιού.

Τοποθέτηση του κρεβατιού

Τοποθετήστε το κρεβάτι σε επίπεδη περιοχή για να αποφύγετε την επιφανειακή απορροή. Ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών σας, τοποθετήστε επίσης το κρεβάτι σε μια ηλιόλουστη περιοχή που δέχεται τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Εάν έχετε κατασκευάσει έναν ορθογώνιο φράχτη για κρεβάτι κήπου, τοποθετήστε το κρεβάτι έτσι ώστε η μακρύτερη πλευρά να εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά για να εξασφαλίσετε ότι τα φυτά λαμβάνουν το μεγαλύτερο δυνατό φως του ήλιου.

Ενυδατικά κρεβάτια κήπου

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου χρειάζονται επαρκή ενυδάτωση για να διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας σταθερά για τα νέα φυτά.

Μια από τις καλύτερες επιλογές ενυδάτωσης είναι μια ταινία σταγόνας ή μια γραμμή σταγόνων, η οποία εξασφαλίζει σταθερό πότισμα των κρεβατιών.

Προσθήκη πύλης

Σκεφτείτε να φτιάξετε μια πύλη για να απλοποιήσετε την πρόσβαση στο κρεβάτι του κήπου. Με μια πύλη, δεν θα χρειάζεται να αφαιρείτε την περίφραξη κάθε φορά που κάποιος φυτεύει ή κηπουρεύει μέσα στο κρεβάτι.

Check Also

Chief Gardener Jobs in Ras Al Khaimah | Hilton Careers

Chief Gardener Jobs in Ras Al Khaimah | Hilton Careers 1- Chief GardenerJob: Full TimeLocation: …