e

Πώς να έχετε κατσίκες φιλικές προς τους ανθρώπους

Λάβετε συμβουλές για το πώς να μεγαλώσετε φιλικές προς τους ανθρώπους κατσίκες. Τι μπορείτε να κάνετε για να εκπαιδεύσετε τις κατσίκες σας ώστε να τις μεγαλώσετε πιο εύκολα σε ένα υγιές και χαρούμενο κοπάδι.

Με ρωτάνε συνέχεια, είναι φιλικές οι κατσίκες; Και στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι ναι. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα έμβια όντα, δεν πρόκειται να υπάρξει μια ενιαία απάντηση για όλα τα είδη, και πουθενά αυτό δεν είναι πιο αληθινό από ότι με τις κατσίκες.

Έχετε πάει ποτέ σε μια φάρμα και σας υποδέχονται μαγικά τα ζώα;

Αγελάδες, κότες, κατσίκες έρχονται τρέχοντας να πουν ένα γεια. Μου αρέσει να το βλέπω, ζώα που είναι συνηθισμένα στους ανθρώπους. Μου αρέσει ακόμη περισσότερο να βλέπω ζώα που είναι φιλικά προς τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν παίρνουν σπίτι πιστεύουν ότι όλα τα ζώα που εκτρέφονται από ανθρώπους μας αγαπούν φυσικά, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει.

Μερικά ζώα γεννιούνται σκανταλιάρικα και χρειάζονται υπομονή και επιπλέον φροντίδα. Στόχος μου είναι να σας δώσω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε φιλικές προς τους ανθρώπους κατσίκες που εσείς και η οικογένειά σας θα λατρέψετε να είστε κοντά.

Πώς να έχετε κατσίκες φιλικές προς τους ανθρώπους στο σπίτι σας

Συμβουλή #1. Τροφοδοσία μπουκαλιών

Είναι αλήθεια ότι αν ταΐσετε τα μωρά σας με μπιμπερό, θα σας ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ. Σχεδόν στο σημείο του πάρα πολύ. Εάν είστε ο κάτοχος του μπουκαλιού, θα σας βλέπουν πάντα ως τον τροφοδότη τους, γνωστό και ως μαμά, και θα σας εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα.

Για μένα, ωστόσο, αυτή είναι μια επιλογή μόνο εάν απαιτείται.

Παρόλο που οι κατσίκες που τρέφονται με μπιμπερό είναι φιλικές προς τους ανθρώπους, εξακολουθώ να προτιμώ να βάζω τις μαμάδες μου να κάνουν το τάισμα. Νιώθω ότι δημιουργεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα αγέλης όταν μεγαλώνουν τα παιδιά. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ταΐσω ποτέ με μπουκάλι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απολύτως απαραίτητο.

Για παράδειγμα, αν μια μαμά έχει πολλαπλάσια και απλά δεν μπορεί να παράγει αρκετό γάλα, τότε σίγουρα θα επιλέξω να ταΐσω το πιο αδύναμο παιδί με μπιμπερό. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα μεγαλώσουν εξίσου υγιή και δυνατά με τα υπόλοιπα.

Ένα άλλο σενάριο που μπορεί να απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση είναι εάν μια μαμά δεν κάνει τσάντα, που σημαίνει ότι ο μαστός της δεν γεμίζει με γάλα κατά τη γέννα ή αμέσως μετά. Ένα σπάνιο φαινόμενο αλλά κάτι που μπορεί να συμβεί.

Ή, αν δυστυχώς, η μητέρα δεν αναρρώσει μετά τον τοκετό και πρέπει να παρέμβετε.

Όλα αυτά είναι ασυνήθιστα περιστατικά, αλλά κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστείτε, ειδικά τη στιγμή της πλάκας. Μου αρέσει να έχω προμήθειες για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα μπορεί να προκύψει, ώστε να μην αγχώνομαι προσπαθώντας να βρω αυτό που χρειάζομαι κατά τη διάρκεια μιας χαοτικής πλάκας με κατσίκα.

Να γνωρίζετε ότι εάν επιλέξετε να ταΐζετε με μπιμπερό, θα πρέπει να το κάνετε αρκετά συχνά, ειδικά στην αρχή. Όπως συμβαίνει με κάθε νεογέννητο, τα κατσικάκια πρέπει να τρώνε συχνά μικρές ποσότητες. Αυτό μπορεί να ανατρέψει εντελώς το πρόγραμμά σας, αν δεν είστε προετοιμασμένοι για αυτό. Γνωρίστε το λοιπόν πριν πάρετε μια απόφαση που θα έχει τόσο τεράστια χρονική δέσμευση.

Εάν το τάισμα με μπιμπερό δεν είναι απλώς επιλογή ούτε απαιτείται, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι τα κατσικάκια σας αντιδρούν θετικά στους ανθρώπους;

Υπάρχουν μερικές πρόσθετες συμβουλές που μπορείτε να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσουν. Τα ζώα είναι αστεία και αυτό που λειτουργεί τέλεια σε ένα κατσικάκι δεν πλησιάζει καν στο να δουλέψει στο επόμενο.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές ως οδηγό και ελπίζουμε ότι οι ευμετάβλητες κατσίκες σας θα είναι πρόθυμες να μυρίσουν το χέρι σας αντί να τρέξουν από αυτό.

Συμβουλή #2. Να είστε πρακτικοί από την πρώτη μέρα

Αν θέλετε κατσίκες φιλικές προς τους ανθρώπους, τότε από τη στιγμή που φτάνουν στο σπίτι σας προσπαθήστε να ασχοληθείτε πολύ με τα ζώα σας. Αγγίξτε τους, μιλήστε τους, πλησιάστε τους. Κάντε αυτό με φυσικό μη απειλητικό τρόπο χρησιμοποιώντας μια ήρεμη φωνή. Δεν θέλεις να τα χαϊδεύεις τόσο πολύ ώστε να τα συνηθίσεις να είσαι κοντά σου.

Αργή και εύκολη δουλειά με τα ζώα. Απλώς πάρτε το χρόνο σας και ελπίζουμε ότι θα ανταμειφθείτε.

Συμβουλή #3. Υπομονή Υπομονή Υπομονή

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία της υπομονής. Χάστε την ψυχραιμία σας μια φορά και μπορεί απλώς να βρεθείτε μπροστά σε μια αποτυχία. Όταν τα πράγματα γίνονται αγχωτικά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε τον στόχο σας εδώ. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, φύγετε. Επιστρέψτε όταν είστε σε καλύτερη ψυχική κατάσταση.

Αυτό είναι αυτονόητο. Ποτέ μην χτυπάς τις κατσίκες σου. Ένα χτύπημα στη μύτη μπορεί να αναιρέσει κάθε πρόοδο που έχετε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο. Όταν η ασφάλεια σας φτάσει σε μικρή απόσταση με τα πόδια

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε άνευ όρων εμπιστοσύνη και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είστε ήρεμοι, υπομονετικοί και ευγενικοί αλλά σταθεροί.

Συμβουλή #4. Κοινωνικοποιήστε νωρίς

Μας αρέσει να παίζουμε ρουτίνα με τα κατσικάκια μας μετά από λίγες μέρες. Οι κατσίκες αναπτύσσονται γρήγορα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να το βλέπεις. Λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννησή τους ξυπνούν και θηλάζουν και για κάποιους, μέσα σε λίγες ώρες, προσπαθούν να πηδήξουν.

Εάν χωρίζετε τις μαμάδες σας σε ιδιωτικά στυλό τοκετού για πλάκα, τότε τουλάχιστον αφήστε όλους να απλώσουν τα πόδια τους μερικές φορές κάθε μέρα. Έχουμε έναν μικρό κεντρικό διάδρομο στον αχυρώνα μας που είναι τέλειος για τα παιδιά να βγουν έξω και να παίξουν με κίνδυνο από άλλους ενήλικες στο κοπάδι.

Αυτό τους επιτρέπει να εξοικειωθούν με κάποιον άλλο εκτός από τα αδέρφια τους και επίσης δίνει στις νέες μαμάδες ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα.

Συμβουλή #5. Tether Feed

Αυτό είναι κάτι που προτιμούμε να κάνουμε στο σπίτι μας, αλλά δεν απαιτείται να έχουμε κατσίκες φιλικές προς τους ανθρώπους. Απλώς, είναι πιο εύκολο να ορίσουμε μια δίαιτα που είναι συγκεκριμένη για κάθε κατσίκα. Αυτό μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν ή να προσφέρουμε υποστήριξη αναμειγνύοντας τις τροφές με συγκεκριμένα βότανα κατσίκας.

Η δεμένη σίτιση διδάσκει επίσης στις κατσίκες ότι πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες. Διδάσκοντας τις κατσίκες σας να τρώνε με αυτόν τον τρόπο, δεν βάζετε μόνο μια ρουτίνα για αυτές αλλά και για εσάς.

Δεν είστε σίγουροι τι είναι η δεμένη σίτιση;

Βασικά, ταΐζει τις κατσίκες σας με ένα σύντομο προβάδισμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στο φαγητό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους και με τη σειρά τους, να μειώσουν τον κίνδυνο να εκφοβιστούν οι ασθενέστερες κατσίκες από το φαγητό τους.

Συμβουλή #6. Εκπαιδεύστε τις κατσίκες σας να έρχονται όταν καλούνται

Αυτό είναι κάτι που δεν κάνω μόνο με τις κατσίκες μου αλλά με όλα τα ζώα μας. Κάνοντας ένα συγκεκριμένο τηλεφώνημα μπορώ να κάνω τις κατσίκες μου να έρθουν σπίτι όταν είναι έξω για βοσκότοπους. Μόνο ένας φωνάζει και έρχονται τρέχοντας.

Χρησιμοποιώ αυτήν την κλήση για να τους φέρω να ταΐσουν, να συναντήσω τυχόν επισκέπτες που μπορεί να έχουμε ή να τους κλείσω για τη νύχτα.

Το να εκπαιδεύσετε τα ζώα σας να έρχονται όταν καλούνται είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Συμβουλή #7. Γνωρίστε την αγαπημένη τους απόλαυση

Αυτό δεν είναι κάτι που κάνω για κοινωνικές συναναστροφές, αλλά σε λίγο, μπορεί να είναι χρήσιμο. Έχω ξαναπεί πόσο επιδέξιες μπορεί να είναι οι κατσίκες και αυτό ισχύει και με τις λιχουδιές. Για παράδειγμα, μερικές από τις κατσίκες μου ΑΓΑΠΟΥΝ τις μπανάνες ενώ άλλες δεν τις πλησιάζουν. Γνωρίστε τις κατσίκες σας και τι τους αρέσει και μπορείτε να τις δελεάσετε σε λίγο για να χτίσετε αυτήν την εμπιστοσύνη.

Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι αν έχετε μια κατσίκα που δεν θα σας πλησιάσει, τότε κάθε φορά που τους πλησιάζετε, προσφέρετε ένα μικρό τσιμπολόγημα από μια αγαπημένη λιχουδιά. Αυτό θα τους βοηθήσει να μαθαίνουν τη διάθεσή σας και τη μυρωδιά σας κάθε φορά που βρίσκεστε ο ένας κοντά στον άλλο. Καθώς τρώνε το κέρασμα, τους καλωσορίστε και τους χαϊδέψτε. Όλα αυτά τους διδάσκουν να μάθουν για εσάς και τη φύση σας κάνοντας τους (ελπίζουμε) πιο φιλικούς προς όλους τους ανθρώπους.

Τι γίνεται αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και η κατσίκα σας εξακολουθεί να μην είναι φιλική προς τους ανθρώπους;

Τότε ίσως χρειαστεί απλώς να κάνετε στον εαυτό σας τις δύσκολες ερωτήσεις.

  1. Η φύση αυτής της κατσίκας καθιστά δύσκολη τη θεραπεία της για οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα; Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια επείγουσα ιατρική ανάγκη και μια κατσίκα που φοβάται τους ανθρώπους. Προσπαθήσατε ποτέ να βάλετε μια σκόπιμη κατσίκα στο κρεβάτι ενός φορτηγού για να σπεύσει στον κτηνίατρο; Δεν είναι εύκολο, πιστέψτε με σε αυτό. Οι εκπαιδευμένες κατσίκες θα κάνουν μια αγχωτική κατάσταση λίγο πιο εύκολη στην αντιμετώπιση.
  2. Αυτή η κατσίκα απειλεί να βλάψει εσάς ή άλλους; Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν οι κατσίκες σας βρίσκονται γύρω από μικρά και άπειρα παιδιά.
  3. Αυτό το κατσίκι το κάνει αγχωτικό ή επικίνδυνο για το γάλα; Το άρμεγμα πρέπει να είναι μια ευχάριστη στιγμή με την κατσίκα σας. Ο τρόμος στη βάση γάλακτος δεν είναι φυσιολογικός και γρήγορα θα σας κάνει να μισήσετε αυτό που θέλετε να αγαπήσετε.
  4. Προσπαθεί συνήθως αυτή η κατσίκα να τραυματίσει ανθρώπους ή άλλα ζώα; Η σειρά ραμφίσματος σε ένα κοπάδι κατσικιών είναι φυσικό μέρος των κατσικιών, ωστόσο, ο εκφοβισμός δεν είναι. Αν θέλετε κατσίκες φιλικές προς τους ανθρώπους, βοηθάει να έχετε κατσίκες φιλικές προς τα κοπάδια.

Εάν διαπιστώσετε ότι απαντάτε ναι στις περισσότερες ή σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, ίσως χρειαστεί να αναλάβετε δράση.

Δεν ταιριάζουν όλες οι κατσίκες για όλα τα σπίτια και μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε «κλικ» με μια κατσίκα δεν σημαίνει ότι η κατσίκα δεν θα «κλικ» με τον επόμενο ιδιοκτήτη. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και στην κατσίκα σας και προσφέρετέ τους το καλύτερο σπίτι ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μαζί σας.

Check Also

Assistant Customer Service Manager Jobs in Dubai

Assistant Customer Service Manager Jobs in Dubai 1- Assistant Customer Service ManagerJob: Full TimeLocation: Dubai, …